The Sound of Happiness Ukulele Familie Festival

De uke-specialist

Hoi mijn naam is Menno van der Bruggen, eigenaar van toonaangevende ukuleleshop, het Ukuleleplein.nl. Mensen die bij mij een ukulele vinden verbazen zich vaak over het speelgemak en het indrukwekkende geluid. Mijn selectie is ontstaan door al meer dan 10 jaar merken en modellen testen, gesprekken met ukulelespelers en de kennis en kunde over hoe je een ukulele af moet stellen. Ik heb veel verschillende modellen, sopraan, concert, tenor, bariton, maar ook ukulele bassen, sopranino’s en sopranissimo’s in mijn assortiment. Veel vaste klanten want ukuleles zijn eigenlijk een beetje te vergelijken met schoenen, voor iedere gelegenheid heb je andere nodig. Al mijn instrumenten in mijn shop hebben een uitermate goede prijskwaliteit verhouding, ik selecteer op klank en niet op uiterlijk met een goede afstelling en/of de best matchende snaarsoort is dat een gouden formule.

Wat mooi is aan mijn werk dat de wereld rond de ukulele zo mooi is. Je kunt er als je erop speelt helemaal ontspannen. De ukulele is heel toegankelijk ook als je het instrument ergens mee naar toe neemt. Je zult altijd veel positiviteit ervaren van mensen die je dan aanspreken. Het instrument is echt een verbinder, je ontmoet leuke mensen.

Naast het Ukuleleplein, werk ik ook nog als grafisch vormgever en ben ik uitgever van Ukelele Magazine NL, muzikaal leider van een ukuleleclubje in het dorp en medeorganisator van Dutch Uke Day.