The Sound of Happiness Ukulele Familie Festival

Maaike Jager

M.J. (Maaike Jager) is een ukulelespeler met een klassieke piano achtergrond. Maaike’s liefde voor muziek begon op jonge leeftijd toen haar ouders haar inschreven voor pianolessen. Ze blonk al snel uit in het klassieke genre en werd een bekwaam pianiste. Naarmate ze ouder werd, evolueerde Maaike’s muzieksmaak en begon ze andere genres te verkennen.

 In juni 2018 ontdekte ze de ukulele en werd ze verliefd op zijn unieke klank en diversiteit. Ze besloot zichzelf ukelele te leren spelen, en door toewijding en hard werken verbeterde ze haar vaardigheden en ontwikkelde ze haar eigen stijl. Maaike’s achtergrond in klassieke piano gaf haar een stevige basis, die ze verwerkte in haar ukulele spel. Haar liefde voor flamenco beïnvloedde ook haar speelstijl, doordat ze de ritmische en percussieve elementen van de flamenco verwerkte in haar (originele) ukulele-arrangementen. Daarnaast geven de melodieën uit het Oosten en de dromerige texturen van ontspanning zorgen voor een boeiend instrumentaal kunstenaarschap. 

Maaike’s passie voor muziek toont de veelzijdigheid van de ukelele bij het uiten van een spectrum aan emoties door middel van een mix van culturele inspiraties.

Instagram:
https://www.instagram.com/ukulele_mj/

Tik Tok:
 https://www.tiktok.com/@UCNgbleXDKTi6NgOOt78pqZQ

Je kunt mijn muziek streamen:
https://distrokid.com/hyperfollow/ukulelemj/anxious-echos-2