The Sound of Happiness Ukulele Familie Festival

Saskia van Straaten

Muzikale Identiteit
4,5 jaar geleden begon ik met ukulele spelen en raakte vanaf dag 1 totaal bevlogen. Mijn droom was altijd om samen met mensen muziek te kunnen maken; met elkaar spelen wat er op dat moment ontstaat vanuit improvisatie, op gehoor en gevoel, als een soort gesprek wat je met elkaar voert.

Met mijn achtergrond in kunst en theater, en geïnspireerd door mijn reizen, haal ik mijn inspiratie uit muziek uit vele windstreken, zoals zigeunermuziek, old-time, folk, traditionals, Ierse muziek, en bluegrass. Ik zie het als een uitdaging om de unieke sferen en technieken van deze genres te vertalen naar de ukulele. Door mijn liefde voor melodie focus ik me graag op solopartijen en harmonieën.

Verlangen naar Puurheid in een Digitale Wereld
Te midden van de ongekende digitale mogelijkheden van vandaag groeit mijn verlangen naar de puurheid van akoestische instrumenten en de magie van samenspelen. Mijn grootste geluk vind ik in momenten van gezamenlijke muzikale creatie. Het is mijn wens om dit geluk en plezier te delen met publiek.

Ukulele duo “Fusion Birds”
Uit het intense verlangen naar de betovering van samenspel vond ik in Joyce Martens een muzikale soulmate. Onze muziek voelt vaak als samenvloeien. Waar Joyce feilloos aanvoelt hoe ze mijn solo’s het beste kan begeleiden, geniet ikzelf van het creëren van melodieuze harmonieën voor ons samen.

Met ons duo Fusion Birds doorkruisen we als vrije vogels diverse genres op zoek naar nieuwe klankkleuren. Laat je meevoeren door een mix van indie, folk, Ierse melodieën en eigentijdse originals van singer-songwriter Joyce Martens.

Het creatieve brein van Joyce vermengd met mijn muzikale geestdrift vormen de kern van Fusion Birds. Speciaal voor deze dag komen de muzikanten Marc (basgitaar) en Harald (percussie) ons begeleiden.

Instagram:
https://www.instagram.com/sasvans?igsh=bHd5M253cTZoNGFn